1. Hoidu toidust, mis sisaldab sünteetilisi lisaaineid ja kunstlikke magustajaid
Kunstlikud lisaained, magustajad ja maitsetugevdajad nagu aspartaam, naatrium-glutamaat jt. tekitavad teadaolevalt mõnedel inimestel tugevaid kõrvalnähtusid ning võivad muu seas vallandada ka migreeni. Vaata toitude koostist ja välista oma söögisedelist kahtlase väärtusega kemikaalid. Kui suhkruga kaasnevaid kaloreid kardad, võid sünteetilised magustajad (aspartaam, sahhariin, sukraloos, tsüklamaat, atsesulfaam K jm.) asendada näiteks steviaga. Stevia on Paraguai suhkruleht, mis ei anna kaloreid ja mida on ilma kõrvaltoimeteta kasutatud aastasadu. Eestis saab steviat osta tervise- ja mahepoodidest.
Unustada ei tasu sedagi, et peavalud on vaid üks võimalikest organismi häirekelladest, mis sulle nende kehavõõraste kemikaalide sobimatusest teada annab. Tegelikkuses on nende ainete poolt kehale tekitatud kõrvalnähtude loend lõpmatu.
2. Väldi migreeni vallandavaid toite
Piimatooted (k.a. juustud), šokolaad, alkohol, kofeiiniga joogid, limonaadid, rafineeritud suhkrud, geneetiliselt muundatud toidud, gluteeni sisaldavad teraviljad ja pähklid põhjustavad kõige sagedamini migreeni. Püüa neid potentsiaalseid "süüdlasi" tarbida ühekaupa ja teatud aja jooksul, et teha kindlaks, missugune neist probleemi põhjustab. Ja isegi kui sulle tundub, et nendest toitudest loobumine oleks sinu jaoks liiga suur samm, siis peavalude ärajäädes võid sa siiski ümber mõelda - ohverdus võib olla vaeva väärt!
3. Lisa oma menüüsse trüptofaani
Trüptofaan on üks asendamatutest aminohapetest, mis stimuleerib aju närvivahendusainet dopamiini, mis omakorda aitab kaasa ka õnnehormooni serotoniini sünteesimisele. Migreeni leevendumine võib olla põhjustatud serotoniini juurdevoolust, mis tõstab tuju, vähendab ärevust ja pinget ning lõõgastab pea kapillaarides tillukesi lihaseid.
Lisa trüptofaani oma toiduvalikusse, süües rohkesti kaunvilju, seemneid ja pähkleid (eriti india pähkleid) ja kvaliteetset linnuliha.
4. Lavendel on looduslik valuvaigisti
KOMMENTEERI!