Viis head põhjust, miks tasub süüa mandariine


Viis head põhjust, miks tasub süüa mandariine
Foto: depositphotos.com

Jõulukuul on puuviljaletid mandariinide all lookas ning pea igas kodus on piparkookide kõrval laual esindatud ka need maitsvad viljad. Mandariine võid südamerahuga nautida, sest lisaks sellele, et nad on väga maitsvad, on nad ka tervisele väga kasulikud.

1. Mandariinid sisaldavad ohtralt A-vitamiini, mis on tähtis luudele, hammastele ning nägemusteravuse hoidmiseks.

2. Mikrotoitainetest leidub mandariinides veel rohkesti eriti talvisel hooajal vajalikku C-vitamiini, mis on tuntud kui närvi- ja imuunsüsteemi turgutaja. C-vitamiin tõstab nakkustevastast immuunsust, suurendades kaitserakkude aktiivsust ja immunoloogiliste ainete tootmist, mis takistavad viiruste paljunemist. C-vitamiin on hädavajalik terve naha säilitamiseks ja kortsude ilmumise pidurdamiseks.

3. Mandariinide viljaliha pakub rikkalikult erinevaid B-vitamiine. Isegi minimaalne B-vitamiini puudus võib mõjutada inimese ajutegevust, mõjutades negatiivselt nii mõtlemist kui tundeid.

4. Mineraalelementidest on mandariinis aga rohkesti kaaliumi, mis mõjutab kõiki organeid, rakke ja kudesid meie kehas. Kaalium on vajalik, et organismis kõik eluks vajalikud funktsioonid töötaks - näiteks neerud, lihased, närvid, südame- ja seedesüsteem. Kaalium on oluline ka tugevate luude ja kontide heaks.

Seotud lood:

5. Meie toitude soolakülluse taustal on mandariinidest tõhus abi üleliigse vee eemaldamises organismist ning mandariinid soodustavad ka seedimist. Enne einet söödud mandariinil on isu tõstev toime. Seega võib neid julgelt ka lastele vahepalaks pakkuda.

Head isu!

Loe lisaks: Koored: kas tõesti puu-ja köögiviljade kasutu osa?

Antioksüdandid pakuvad organismile lisakaitset

Superviljad: 20 maitsva vilja haigusipeletavad omadused

Aroomiteraapia vägi: taimede hing pisikestes piiskades

KOMMENTEERI!