Kuumutatud pasha hapukoorega
Kristjani traditsiooniline pasha-retsept

Kogus: kuuele

Koostisosad:

  • 500 g kohupiima
  • 2 muna
  • 125-170 g suhkrut (1,5-2 dl)
  • 50 g võid
  • 1 dl hapukoort
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 50 g sukaadi või rosinaid
  • 3-4 sl hakitud sarapuupähkleid või mandleid


Valmistamisõpetust vaata lehelt Nami-nami.ee

Peedimunad kolmel moel

Peedimunad on tore viis munapühadelauda värvilisemaks muuta. Nami-Namist leiad juhised kolme erineva tüüpi peedimunade valmistamiseks. Fotol vasakul on klassikalised peedimahlaga värvitud peedimunad, keskel on Hiina teemunadest inspireeritud laigulised peedimunad ja paremal lustakad jänku käpajäljed.

Sõir jõhvikatega

Kuivatatud jõhvikaid sõirale lisades on tulemuseks veidi magusapoolne sõir, mis maitseb hea niisama kui ka väikese meenirega. Samuti sobiks see sõir hästi erinevatesse salatitesse, kus tavaliselt kitsejuustu või fetajuustu kasutatakse.

NB! Soovi korral lisa veidi riivitud apelsinikoort - see sobib hästi jõhvikate maitsega.

Koostisosad:

  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • 1 l täispiima
  • 450-500 g kohupiima
  • 50 g magedat võid
  • 2 muna
  • 1 tl soola


Valmistamisõpetust vaata lehelt Nami-nami.ee

Kodujuustu-munavõi

Serveeri kodujuustu-munavõid leiva, kreekerküpsiste, keedetud kartulite, karjala pirukate, kartulikaraskite jms juurde. Kodujuustu asemel võid kasutada ka teralist kohupiima.
Koostisosad:

  • 4 keedetud muna
  • 100 g pehmet võid
  • 200 g kodujuustu
  • maitseks (helbelist) meresoola
  • hakitud värsket murulauku või peterselli


Valmistamisõpetust vaata lehelt Nami-nami.ee

Avokaado-kikerherne leivamääre

Mõnusalt kevadine ja värske leivakate

  • 1 pehme avokaado
  • 1/4 sibulat
  • 1/3 sidruni mahl
  • 1 konservitäis kikerherneid (või samapalju isekeedetud kikerherneid)
  • peotäis värsket koriandrit
  • peotäis värsket peterselli
  • soola ja pipart
  • soovi korral 1 väike küüslauguküüs


Suru kahvliga kikeherned puruks, jättes soovi korral mõned terveks. Haki sibul (ja küüslauk) ning ürdid peeneks, lisa avokaado ja sidrunimahl, sool ja pipar ja sega kõik kokku. Serveeri kohe. Sobib ideaalselt röstleiva või röstsaia peale.

Šokolaaditrühvlid

Koostis:

Šokolaadimass:

  • 300 g tumedat õiglase kaubanduse veganšokolaadi (kasutasin Zotteri šokolaade)
  • 2 tl kookosõli
  • 230 g või kusagil 215 ml kvaliteetset kookospiima
  • 1 tl viskit (soovi korral)


Täidis:

  • tahkemat maapähklivõid (kasutasin isetehtud maapähklivõid, mis oli üsna tahke ja mida sai käte vahel vormida)
  • soovi korral kanepiseemnevõiet
  • soovi korral tükeldatud datleid, mandleid ja india pähkleid, või marju (kindlasti sobivad hästi hapukad gojimarjad või näiteks kuivatatud kirsid või muud kuivatatud puuviljad)
  • Kaunistuseks kookoshelbeid, kanepiseemneid, seesamiseemneid, purustatud mandleid vms meelepärast


Juhised:

Aja kookospiim ja kookosõli väikeses kastrulis keema. Tükelda šokolaaditahvlid väikesteks tükkideks ja tõsta suurde supikaussi. Vala keeva kookospiima ja kookosõli segu šokolaadile. Lisa soovi korral törts viskit. Sega hoolega, seni, kuni moodustub ühtlane mass. Lase sellel jahtuda, kata toidukilega ja tõsta külmkappi. Mina hoidsin šokolaadimassi külmkapis üleöö, kuid peaks piisama ka paarist tunnist.Tõsta kaunistused väikestesse kaussidesse. Vormi käte vahel maapähklivõist ja/või kanepiseemevõist väikesed pallid (umbes 1 cm läbimõõduga või veelgi väiksemad). Võta umbes teelusikatäis šokolaadimassi ja vormi see sõrmede vahel väikese kausi kujuliseks. Pane täidisepall sinna sisse ja vormi šokolaad sellele ümber. Veereta käte vahel ümmarguseks ja veereta seejärel meelepärase kaunistuse sees. Valmista samal meetodil ka ülejäänud šokolaaditrühvlid, kasutades meelepäraseid täidiseid.Serveeri kohe või säilita külmkapis. Sain sellest kogusest umbes 25 trühvlit.

Parem kui Raffaello

Kogus: 22-23 trühvlit

  • 400 g purk kookospiima (rasvasisaldus vähemalt 16-17%, minu lemmik on Santa Maria lilla purk)
  • 3 kuhjaga spl tuhksuhkrut
  • ½ tl vanillisuhkrut
  • 80 g kookoshelbeid
  • 100 g mandlilaaste
  • + kookoshelbeid trühvlite katmiseks

Hoia kookospiimapurki üleöö külmkapis. Järgmisel päeval keera purk tagurpidi, tee lahti ja vala vedel osa pealt ära. Põhja jäänud paks kookoskreem kaabi sügavamasse kaussi. Lisa suhkrud ja sega kahvliga õrnalt läbi. Lisa kookoshelbed ja mandlilaastud. Sega kahvliga, maitse ja lisa vajadusel suhkrut. Vormi segust väikesed pallikesed. Lõpus veereta palle kookoshelvestes. Säilita külmkapis. Allikas: Taimetoit.ee

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid