Toidublogi Frankie's Feast vahendab Mind Body Green portaalist pärit hõrgutist, mis peaks ideaalselt sobima kõikidele maismokkadele, kes püüdlevad ülima tervislikkuse poole, kus koogid koosnevad vaid värsketest tervislikest toorainetest.

Meisterda ja naudi ning anna meile ka teada, kuidas maitses?

Šokolaadi-vaarika toorkook

Piimavaba, munavaba, gluteenivaba, jahuvaba. rafineeritud suhkru vaba, vegan, toortoit.

Valmistusaeg: umbes 30 minutit (pluss umbes kolm tundi külmikus)

Antud kogustest jätkub koogi jaoks, millest saab 9 väga suurt ruutu, 12 keskmist ruutu või 36 suupiste-ampstükki

Koostisosad:

Põhjakiht

  • 1 tass mandleid (tass = u 250 ml)
  • 1/3 tassi kakaod
  • 1/3 tassi kookoshelbeid
  • 3 spl sulatatud kookoserasva
  • 1/2 tass datleid (leotatud)

Vaarika kiht

  • 2 tassi värskeid või külmutatud vaarikaid
  • 2/3 tassi tooreid india pähkleid (cashews), mida on leotatud kas öö läbi või vähemalt 6 tundi
  • 1/2 tassi kookosehelbeid
  • 1/3 - 1/2 tassi mahedat vahtrasiirupit (kogus oleneb sellest, kui magusat soovid)
  • 1 spl chia seemneid

Pealiskiht

  • 1/2 tassi kookoserasva (või kakaorasva)
  • 1/2 tassi kakaopulbrit
  • 1/4 tassi mahedat vahtrasiirupit

Valmistamisviis:

Kalla datlitele keev vesi ja jäta nad ligunema.

Peenesta mandlid, kakao ja kookoshelbed oma köögikombainis-purustajas kuni nad on sama peened kui jahu. Lisa kookoserasv ja datlid ning peenesta veel. Nüüd säti saadud mass ruudukujulisse koogivormi kenaks ühtlaseks põhjaks ja pane sügavkülma tahenema kuni sa järgmist kihti meisterdad.

Purusta köögikombainis kõik keskmise kihi koostisosad, välja arvatud chia seemned. Kui kõik muu on kenasti ühtlane, siis lisa chia seemned ja sega paar korda korralikult läbi. Maitse ja lisa veel veidi vahtrasiirupit, kui tahad magusamat.

Nüüd vala saadud marjakihi materjal põhjakihi peale ja aseta tagasi sügavkülma kuniks teed pealmist kihti. Lase kahel kihil sügavkülmikus seista umbes tunnikese - selle aja jooksul jõuad kenasti oma köögikombaini ära puhastada, teha tassi teed ja alustada kolmanda kihi valmistamist.

Pealmise šokolaadikihi jaoks sulata madalal tulel kookosrasv, siis vispelda sinna sisse kakakopulber. Kui segu on ühtlane ja kena, siis lisa vahtrasiirupit. Alusta veerandtassikesetäiega, siis maitse ja kui soovid magusamat, lisa juurde. Seejärel vala šokolaadikiht vaarikakihile peale ja pane kook kaheks-kolmeks tunniks tagasi sügavkülma tahenema.

Võta kook sügavkülmikust siis kui ta on kenasti tahkeks muutunud ja lõika sellisteks tükkideks nagu soovid. Säilita sügavkülmkapis, kust võta kook välja umbes veerand tundi enne serveerimist. Söömistemperatuurile sulamise aeg oleneb tükkide suurusest.

Naudi, jaga pere ja sõpradega ning anna meilegi teada, kuidas maitses!

Retsept ja fotod: Frankie's Feast