ŠOKOLAADIVULKAANID (kuuele)

Šokolaadivulkaanid on meil tuntud ka sooja šokolaadikoogi ehk fondant'i nime all. Koogid peaksid ahjust tulles seest veel vedelavõitu olema. Sealt ka ingliskeelne nimi - kui kooki sööma asuda, siis meenutab pehme šokolaadisisu vulkaanist purskavat laavat. Lihtsad ja mõnusad. 

170 g tumedat šokolaadi

150 g võid

160 g suhkrut (veidi alla 3 dl)

75 g nisujahu (u 1,25 dl)

4 suurt muna


KAHEKIHILINE ŠOKOLAADIVAHUKOOK (kümnele)

Põnev, kaval ja imemaitsev! Vaid neli komponenti, kolm musta kaussi ja üks hõrk kahekihiline šokolaadivahukook. Kook on Taanis tuntud Gâteau Marcel'i nime all. Koogi valmistamisel on tore nipp - jahuvabast tainast pannakse ahju küpsema vaid pool, ülejäänud tainas pannakse küpsetatud koogipõhjale mousse'i ehk šokolaadivahuna. 

Võimaluse korral valmista see gluteenivaba kook serveerimisele eelneval päeval. 

200 g tumedat šokolaadi

200 g võid

200 g suhkrut

6 suurt muna

Serveerimiseks: kakaopulbrit ja marju või šokolaadikaunistusi 


POHLA-KAKAOKOOK (kümnele)

Foto: Juta Kübarsepp

Sellist kooki kutsutakse Rootsis kladdkaka. Tegemist on pehme sisuga kakaokoogiga, millele pole lisatud kergitusainet. Kook on tummine ja intensiivse maitsega ja väga šokolaadine! Pohlad võid asendada ka külmutatud vaarikate või astelpajumarjadega. 

175 g võid

3 suurt muna

200 g suhkrut

120 g nisujahu (u 2 dl)

55 g kakaopulbrit (u 1 dl)

näpuotsaga soola

100 g (külmutatud) pohli (u 2 dl)

Serveerimiseks: vanillijäätist, paksu jogurtit või vahukoort

Autor: Pille Petersoo

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid