Retsept! Tee mõnusat ja maitsvat banaanileiba

Banaanileib on mõnus väikseks tervislikuks vahepalaks aga sobib ka hommikusöögiks jogurti ja marjadega. Simone Viidas ja Ingel Prii soovitavad oma raamatus „Armastus enda, oma keha ja toidu vastu“ lihtsat ja maitsvat retsepti.
Koostisosad:
4 küpset banaani
3 sl oliiviõli
1 muna
3–4 sl vedelat mett
190 g kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
¼ tl soola
1 tl kaneeli
50 g kookoshelbeid
soovi korral marju ja jogurtit
Tee nii:
Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Purusta banaanid kahvliga. Lisa oliiviõli, mesi ja muna ning sega ühtlaseks. Lisa küpsetuspulber, söögisooda, sool ja kaneel. Vispelda ühtlaseks. Lisa kaerajahu ja sega kergelt. Vala segu kergelt õliga määritud vormi ja küpseta 50–60 minutit või kuni hambatikk tuleb puhtalt banaanileiva seest välja. Enne serveerimist lase jahtuda.
Allikas: Katkend on pärit kirjastuse Pilgrim poolt välja antud Simone Viidase ja Ingel Prii raamatust „Armastus enda, oma keha ja toidu vastu“.