Gazpacho-stiilis Andaluusia suvine rahvustoit

Kui kuuma ilmaga ei taha midagi rasket süüa, siis on mõnus võtta see tomati, kurgi ja paprika blenderdatud supp. Mina teen seda smuutina, aga seda saab ka supina serveerida.

Koostis:

  • Kurk - kui on oma aia kurk, siis võib panna koos koorega
  • Paprika - oma kodu paprika on supermaitsega
  • Kirsstomatid - annavad magusa maitse, kuid võib kasutada ka tavalisi tomateid aga siis võib panna lusikatäie mett või ühe datli lisaks.
  • Pisut sidrunit
  • Küüslauku, värske ja otse peenralt tulnud on kõige parema mekiga, kangust tuleb vastavalt oma maitsele reguleerida
  • Sibul - võib olla nii punane sibul, kui ka roheline sibul
  • Avokaado, annab häid rasvu ja hoiab kõhu kauem täis
  • Himaalaja roosa soola
  • Musta pipart
  • Oliiviõli
  • Salatilehed - traditsioonilises retseptis neid ei ole aga see teeb supi mõnusaks

Blenderda ühtlaseks ja ongi valmis! Võib lisada koriandrit, spinatit või naati, soovi korral võib lisada ka tšillit. Hakid peale rohelist, tomati ja kurgitükke, oliivõi ja musta pipart.

Head isu!

Autor: Eliq Maranik, smuutikuninganna

Allikas: Äsja kirjastuselt Pilgrim eesti keeles ilmunud Eliq Maraniku rahvusvaheline bestseller "Tervisesmuutid"

KOMMENTEERI!