Kahvliahvi kokaraamatus esitleb 11 inspireerivat Eesti pere oma lemmikretsepte. Teiste seas armastatud kokaraamatute autor ja kohvikupidaja Anni Arro koos kolme põlvkonna jagu naisperega, näitleja Karin Rask koos jäätisemeistrist kaasa Rasmusega, tippkokk Roman Zaštšerinski ning Viljandis asuva Rohelise maja mahekohviku vedajad Kaari ja Enn Onnid.

Retseptide seas on lihtsaid ja olulisi Eesti toite, nagu näiteks hapukurk ja juuretisega sepik; linnadžungli piknikul grillitud burger ja särtsakas oanuudlisalat; banaaniimed jäätise, muffinite ja leiva vormis; võrratult lihtsalt valmivad jääšokolaad ja jäätisetort; datlipalle-lihapalle ja mida kõike toredat veel!

Kahvliahvi kokaraamat, mille autoriteks lapsepuhkusel viibiv ajakirjanik Merle Liivak ning fotograaf Hele-Mai Alamaa, on Hooandjas juba edukalt hoogu kogunud ja oma eesmärgi saavutanud, kuid kes soovib soetada raamatut soodsamalt kui poest, sel tasub täna veel oma panus anda. Toetajatele on toredaid kingitusi teisigi. Uuri Hooandja võimalust siit.

Teos tuleb mahukas, kõvade kaantega, rohkete ilusate piltidega, kus on omal kohal ka toiduste käte ja elegantselt segamini söögilaua argipoeesia. Raamatu tegijad olid Alkeemiale nõus jagama üht imelihtsat ja maitsvat matkapudru retsepti, mis pärineb restorani pererahva Roman ja Jana Zaštšerinski peatükist. Tatrapuder lisanditega on ka eriliselt mõnus argipäevaroog, mis maitseb hea ka taimse variandina, kus lisandiks vaid sibul, päikesekuivatatud tomat ja maitseroheline.

Zaštšerinskite tatrapuder põdrakonserviga
neljale
  • paar kruusitäit tatart
  • 2 põdralihakonservi (nt Linnamäe Lihatööstuse oma)
  • 1 sibul
  • 5-6 päikesekuivatatud tomatit õlis
  • vett
  • maitserohelist
  • soola
  • pipart
  • praadimiseks törts õli päikesekuivatatud tomatite purgist

  • Aja päikesekuivatatud tomatite purgist valatud õli potis kuumaks ja lükka sisse hakitud sibul. Prae sibul kuldseks ja lisa tatar, mida kuumuta segades minutike.
  • Kuumutatud tatrale lisa vesi, umbes 1 cm tatra tasemest rohkem. Lisa maitse järgi soola. Keeda keskmisel tulel umbes 15 minutit, kuni tatar on valmis, aga mitte liiga pehme.
  • Lõika päikesekuivatatud tomatid suupärasteks tükkideks ja lisa tatra hulka. Ava konserv, lõigu liha karbis risti-rästi ja vala samuti potti.
  • Nüüd sega kogu mass läbi, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ning kaunista hakitud maitserohelisega.
  • Söö ja naudi!

Veel täna, esmaspäeva, 19. oktoobri südaööni saad toetada Kahvliahvi kokaraamatu projekti Hooandjas - võid saada raamatu soodsamalt kui poest ja toredaid kingitusi. Uuri lähemalt Hooandja kodulehelt ja Kahvliahvi Kokakooli facebookilehelt.
Kahviahvi kokaraamatu koostaja Merle Liivaku püüdis pildile Gabriela Liivamägi

KOMMENTEERI!