RETSEPT! Karin Rask: Pärast selle söömist ei peagi enam mõtlema, et noh, võtaks nüüd ühe Snickersi ka...

 (1)

RETSEPT! Karin Rask: Pärast selle söömist ei peagi enam mõtlema, et noh, võtaks nüüd ühe Snickersi ka...
Näitlejanna Karin Rask ja jäätisemeister Rasmus Rask jagavad "Kahvliahvi kokaraamatus" oma pere lemmikretsepteFoto: Hele-Mai Alamaa, Kahvliahvi kokaraamat

Täna kell 13 esitlevad Merle Liivak ja Hele-Mai Alamaa Viru keskuse Rahva Raamatus äsja ilmunud toredat teost "Kahvliahvi kokaraamat", mis on mõnus kogupere kokkamise inspiratsiooniallikas. Alkeemial on hea meel jagada lugejatega Karin Raski pere ühe lemmikampsu retsepti.

"Kahvliahvi kokaraamat" on imeilusate piltide ning innustavate lugudega mahukas kogumik, kus 11 inspireerivat Eesti pere esitleb oma lemmikretsepte. Teiste seas armastatud kokaraamatute autor ja kohvikupidaja Anni Arro koos kolme põlvkonna jagu naisperega, näitleja Karin Rask koos jäätisemeistrist kaasa Rasmusega, tippkokk Roman Zaštšerinski ning Viljandis asuva Rohelise maja mahekohviku vedajad Kaari ja Enn Onnid. Raamat on eriline, sest toidud on valmistatud koos lastega, selles on omal kohal toiduste käte ja elegantselt segamini söögilaua argipoeesia. Raamatu autoriks on lapsepuhkusel viibiv ajakirjanik Merle Liivak, kaasautoriks fotograaf Hele-Mai Alamaa.

"Kuigi täna lausa uputab kokaraamatutest, on mul igapäevaselt raske leida üles just need kullaprooviga retseptid, mida hea perele süüa tehes ette võtta. Vajasin raamatut, mis mind ei pelutaks - ei oleks liiga peen ega lõhnaks liialt välismaa järele. Sellist raamatut, millest ma tahaksin tõesti igat toitu järele teha ja mille seast tekib mu perele uusi säravaid lemmikuid. Valisime raamatusse põneva köögieluga pered, kelle toidulaud ja lapsi kaasav elustiilinnustab meid ja kindlasti paljusid teisi," rõõmustab Merle Liivak.

Loe veel

Seotud lood:

Raskide pere maapähklivõi pallikesed
8-10 tk

"Seda magustoitu valmistades mõtlen eelkõige iseendale. Kiiresti ja lihtsalt valmiv maiustus rahuldab mu kõrgelt arenenud magusavajaduse! Pärast selle söömist ei peagi enam mõtlema, et noh, võtaks nüüd ühe Snickersi ka..." sõnab Karin Rask.

  • 100 g orgaanilist maapähklivõid
  • 200 g kaerahelbeid
  • kuivatatud jõhvikaid vms meelepärast
  • 1 sl kookosõli
  • 1 sl chia-seemneid
  • 1 sl linaseemneid
  • törts agaavisiirupit
  • näpuotsaga meresoola

Sega kõik koostisosad ühes kausis kokku. Aseta umbes pooleks tunniks külmkappi.

Rulli külmkapist võetud segust parajad pallikesed. Seda on mugavam teha märgade kätega.

Säilita pallikesi külmikus.

Raskid andsid oma pere lemmikroogadena raamatusse lisaks veel maheveisehautise, praetud koha Türgi ubadega, ahjuköögiviljad fetaga, avokaado-tomati-feta võileiva, Karini maasikajäätise ja Rasmuse kookosejäätise retseptid.

Rasmus Raski kookosejäätise nime all on peitub sisuliselt La Muu uhiuus jäätis Multikulti, nii et uue hiti retsepti leiab ka "Kahvliahvi kokaraamatust" ja täna kell 13 Viru Keskuse Rahva Raamatus toimuval raamatuesitlusel pakub Rasmus isiklikult kõigile külalistele Multikulti jäätist proovida!

Uuri lähemalt kirjastuse Pilgrim poolt välja antud raamatu "Kahvliahvi kokaraamat" kohta ja jälgi Kahvliahvi Kokakooli facebookilehte

Raskide pere maapähklivõi pallidest tegi pilti Hele-Mai Alamaa


KOMMENTEERI!